Champagnehuizen

Zoals al gezegd zijn de champagnes die wij aanbieden van onafhankelijke champagnehuizen. Zij telen en oogsten zelf de druiven en maken daar zelf champagne van. Zij zijn dus volledig onafhankelijk voor wat betreft hun productieproces, ook wel Récoltant-manipulant in het Frans. Deze huizen zijn tevens aangesloten bij Vignerons Indépendants, zelfstandige wijnboeren.

Champagne deelgebieden

Waris-Hubert 

Côte de Blancs

Avize

Een champagnehuis in het hart van de Côte de Blancs. Olivier maakt samen met zijn vrouw Stéphanie sinds 1998 diverse heerlijke champagnes met de Pinot Noir en Chardonnaydruif. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor de Albescent in 3 flesformaten, een grand cru Blanc de Blancs (100% Chardonnaydruif). De Lilyale, een chardonnay zero dosage(100% Chardonnay zonder toegevoegde suikers) en de Armorial, een 100% Pinot Noir champagne.


Champagne Waris Hubert

Castelger

Vallee de la Marne

Vauciennes

Een champagnehuis in de Vallée de la Marne. Florence maakt haar champagnes van de 3 verschillende druiven, zowel Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor drie champagnes; de Brut Reserve, een mix van deze drie druiven, een Blanc de Blancs met alleen maar chardonny druiven en een Rosé de Saignée champagne welke ook bestaat uit een mix maar met een ander dan anders productieproces.


Champagne Castelger & Chambre d’Hotes

Caillez Lemaire

Vallee de la Marne

Damery

Een champagnehuis in de Vallee de la Marne. Laurent maakt samen met Virginie prachtige champagnes met alle drie de typen druiven. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor de Reflets (een mix van druiven), de Jadis (een millisime, welke op hout heeft gelegen) en de Pur Meunier (100% Pinot Meunier op hout).


Champagne Caillez Lemaire