Champagnehuizen

Zoals al gezegd zijn de champagnes die wij aanbieden van onafhankelijke champagnehuizen. Zij telen en oogsten zelf de druiven en maken daar zelf champagne van. Zij zijn dus volledig onafhankelijk voor wat betreft hun productieproces, ook wel Récoltant-manipulant in het Frans. Deze huizen zijn tevens aangesloten bij Vignerons Indépendants, zelfstandige wijnboeren.

Caillez Lemaire – Vallee de la Marne – Damery

Een champagnehuis in de Vallee de la Marne. Laurent maakt samen met Virginie prachtige champagnes met alle drie de typen druiven. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor de Reflets (een mix van druiven), de Jadis 2008 (een millisime, welke op hout heeft gelegen) en de Pur Meunier (100% Pinot Meunier op hout).

Castelger – Vallee de la Marne – Vauciennes

Een wijnboer in de Vallée de la Marne. Florence (de wijnboerin) maakt haar champagnes van verschillende druiven, zowel Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor drie champagnes; een met een mix van deze drie druiven, een champagne met alleen maar chardonny druiven en een rosé saignée champagne welke ook bestaat uit een mix.

Waris-Hubert – Côte de Blancs – Avize

Een wijnboer in het hart van de Côte de Blancs. Olivier maakt samen met zijn vrouw Stéphanie sinds 1998 diverse heerlijke champagnes met de Pinot Noir en Chardonnaydruif. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor een grand cru Blanc de Blancs (100% Chardonnaydruif), een Chardonnay zero dosage(100% Chardonnay zonder toegevoegde suikers) en een 100% Pinot Noir.

Waris-Larmandier – Côte de Blancs – Avize

Waris-Larmandier, een wijnboer in het hart van de Côte de Blancs. Marie-Hélène maakt samen met haar drie kinderen(2 zoons en een dochter) mooie prijswinnende champagnes. Marie-Hélène is familie van Olivier Waris en zij is tevens kunstenares wat er voor heeft gezorgd dat zij champagnes maakt die niet alleen erg lekker zijn maar ook nog eens met een mooi etiket, of zelfs in een beschilderde fles, komen. Wij hebben voor ons assortiment gekozen voor twee grand cru Blanc de Blancs (100% Chardonnaydruif), waarvan 1 millisime.